Terwijl de meeste collega’s lekker in hun huispak op de bank zaten, stond Kevin Elbers vol adrenaline  aan de start van het Nederlands Kampioenschap BMX in Erp. Hij ging de strijd aan met de beste 32 deelnemers van Nederland in de klasse cruiser mannen 17 – 24 jaar.

“Ik wist dat het wel eens kon gaan lukken!”

Na een jaar lang voorbereiden moest het afgelopen zondag gaan gebeuren. “‘s Morgens in de training voelde ik mijzelf al super sterk. Toch is het NK altijd een aparte wedstrijd waar de spanning extra hoog ligt; ieder foutje betekent dat je uitgeschakeld bent”, vertelt Kevin. Na alle 3 de kwalificatie manches gewonnen te hebben, groeide het vertrouwen: “Ik wist dat het wel eens kon gaan lukken!” Na in de halve finale de kopstart en de winst gepakt te hebben, kwam het nu echt aan op de finale. In de finale mocht Kevin als eerste zijn startpositie kiezen, dat deed hij tactisch: “Ik koos voor een plek in het midden zodat ik mijn eigen wedstrijd kon gaan rijden. Door een super start pakte ik de leiding om deze vervolgens niet meer af te geven. Echt een super gevoel!”

Uiteindelijk was Kevin dus de snelste en ging hij met het felbegeerde rood-wit-blauwe shirt naar huis. 😃 Volgende week mag hij zich opnieuw bewijzen tijdens het EK in Letland. Wij wensen hem alvast veel succes!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dutch champ 17/24 cruiser🥇and 5th on the 20’ #elbersbmx

Een bericht gedeeld door Kevin Elbers (@kevinelbers188) op

Meer informatie over BMX vind je hier!