Kevin kwam hier solliciteren op krukken en dat zorgde natuurlijk voor wat opgetrokken wenkbrauwen. Inmiddels is hij gelukkig weer in topconditie. Sterker nog, hij heeft een geweldige prestatie neergezet! Eerder berichtten we al over zijn nationale titel, maar dat is nog niet alles…

“Afgelopen weken heb ik de EK en WK gefietst. Het EK vond plaats in Letland. Hoewel je misschien anders zou verwachten, hadden ze een prachtig complex en mooi parcours neergezet. Na de trainingen op donderdag en vrijdag, was het vrijdagavond tijd voor de eerste wedstrijd. Na alle kwalificaties gewonnen te hebben, stond ik voor het eerst in de EK finale. Hier kon ik na de kopstart naar de winst fietsen. Na de Nederlandse titel mocht ik mezelf nu ook Europees Kampioen noemen!

Tijd voor een feestje was er echter niet, omdat op zondag de 20inch race gefietst moest worden. Ook deze race ging super goed, tot ik in de halve finale ten val kwam en mijn kansen verkeken waren. Toch was ik niet ontevreden en gelukkig ook niet geblesseerd geraakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Europees kampioen cruiser 17/24🥇#elbersbmx @eurobmx2019

Een bericht gedeeld door Kevin Elbers (@kevinelbers188) op

De dagen na de EK waren vooral gericht op herstellen en voorbereiden op de WK in België. Dit was voor mij het eerste WK sinds vijf jaar, dus dat maakte het extra spannend.

Op de zondag en maandag stonden er trainingen op het programma. Dinsdag ging de wekker om 5:45 uur en ging ik me vroeg voorbereiden op de eerste wedstrijddag. Nu ging het toch echt beginnen! De kwalificaties gingen nog niet helemaal lekker, maar na elke ronde voelde ik dat ik beter werd. Toen ik ook de halve finale won, begon ik toch wel te beseffen dat het toch wel eens kon gaan lukken! In de finale had ik geen super start, maar ik wist toch terug te komen tot een tweede plek. Uiteindelijk had ik zo veel snelheid dat ik de jongen voor me kon inhalen. Ik won! Voor het eerst was ik Wereldkampioen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

World champion!🥇🌈

Een bericht gedeeld door Kevin Elbers (@kevinelbers188) op

Die avond hebben we wèl een feestje gebouwd. Toch ging de knop daarna ook weer snel om ,want er moest vrijdag weer gefietst worden op de 20inch BMX. Dit was wel een dingetje, omdat het 40 graden zou worden. Ondanks de hitte gingen de kwalificaties goed en stond ik weer in de finale. De start van de finale was minder geslaagd, maar al gauw reed in naar een derde plek in de wedstrijd. Deze heb ik ook niet meer afgegeven en dat betekende nòg een podiumplek. Dit was echt een droom die uitkwam, het was geweldig!

Volgend jaar zal ik dus met nummer 1 en (op de 20inch) nummer 3 mogen starten, maar voorlopig zit het seizoen erop. Ik heb de lucht uit de banden gelaten en de fiets in de hoek gezet… Tijd voor vakantie!”

Afgelopen dinsdag was het weer tijd om aan het werk te gaan, want, “Ja,” zei de nuchtere kevin, “dat moet ook gebeuren hè.” Toch hadden we ook bij Altop Groep nog een kleine afterparty. In de kantine stond een prachtige taart, waar we samen van hebben mogen smullen. De opgetrokken wenkbrauwen zijn nu verruild voor felicitaties en respect. We blijven Kevin zeker volgen!

Meer informatie over BMX vind je hier!